Home

“Soms durfde ik niet eens te solliciteren.”

Anna (33) had een WW-uitkering. Ze vond het moeilijk om keuzes te maken en solliciteren was een worsteling. Ze zat niet lekker in haar vel en was gevoelig voor afwijzingen. Door tests te doen en veel te praten over de uitkomsten, vond ze toch een passende baan.

“Ik zat niet op mijn plek.”

“Ik heb havo gedaan en daarna ging ik in een magazijn werken, gewoon om mijn geld te verdienen. Ik heb daar 13 jaar gewerkt, maar zat daar eigenlijk niet op mijn plek. Het werk was eentonig en ik paste ook niet echt in de groep. Ik had geen klik met collega’s en als er een leuke collega bijkwam dan was deze ook snel weer weg. Na 13 jaar werd het werk fysiek te zwaar voor mij en kon ik niet langer blijven. Toen ben ik als medewerker bron- en contactonderzoek bij de GGD aan de slag gegaan, maar dat was een tijdelijke baan.”

Testen gedaan en veel gesprekken gevoerd over de uitkomsten.

Het outplacement traject1 dat ze via haar werkgever al had gevolgd, leverde niets op. “Daardoor werd ik nog onzekerder. Ik wist echt niet meer waar ik op moest solliciteren.” Samen met een adviseur heeft Anna testen gedaan en de uitkomsten uitvoerig besproken. Zo werd steeds duidelijker wat passende functies zijn voor Anna.

“Ze vroegen me wat ik wil en wat bij mij past.”

Uiteindelijk werd Anna aangenomen als voedingsassistente in een ziekenhuis. “Ik voel me hier helemaal op mijn plek. Het werk is leuk, de collega’s zijn leuk en het allerleukste is dat ik iets kan betekenen voor de patiënten die hier liggen. Ik ben erg blij met de hulp die ik heb gekregen. Ik dacht eerst dat ik al het werk dat er was moest aanpakken, maar dat was niet zo. Ze vroegen me wat ik wil en welk werk bij mij past. Omdat ik het niet wist, hebben ze mij geholpen om erachter te komen.”

Dit verhaal is een samenstelling van enkele persoonlijke ervaringen. Met dit verhaal willen we herkenbare situaties, gedachten en emoties overbrengen die de adviseurs van Mobiliteitsteam regelmatig tegenkomen.

Noot

  1. In een outplacement traject krijg je ondersteuning bij het vinden van ander werk. Meestal wordt het door de werkgever geregeld. Sommige sectororganisaties bieden ook ondersteuning, bijvoorbeeld de uitzendbranche, schoonmaaksector en beveiliging. Adviseurs van Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen kunnen je hierover informeren. Neem gerust contact op als je vragen hebt.

Het Mobiliteitsteam is er voor íedereen. Dus ook voor jou! Heb je bijvoorbeeld een vraag, wil je nieuwe inzichten of ander advies op het gebied van werk? Wij helpen graag mee aan jouw toekomst, kosteloos en zonder dat je ergens aan vastzit!

Bel ons op 024 - 200 1224 of vul het contactformulier in via de blauwe contactbutton!

Contact opnemen